Conference CallWeb Conferencing
NLD
 
 
Conference Calls

Nooit meer vergaderen

September 2009, Ole

article_image
Ga naar artikel
Is het einde van de face-to-face meeting in zicht? Recent onderzoek van conference call provider Powwownow (http://www.powwownow.nl) toont aan dat de traditionele zakelijke bijeenkomst steeds meer terrein verliest.

Uit het onderzoek blijkt dat het aantal externe vergaderingen sinds de recessie met 30% is gedaald. De reiskosten, de verloren kantooruren en de (te lange) duur van de vergaderingen zijn de belangrijkste oorzaken voor deze daling.

“Sommige secretaresses beweren zelfs dat bedrijven om kosten te besparen versnaperingen tijdens vergaderingen hebben verboden, wat leidt tot schaamte om een vergadering te organiseren,” zegt CEO Andy Pearce.

De enquête onder meer dan 2000 mensen toont ook aan dat respondenten aangemoedigd worden om gebruik te maken van telefonische vergaderdiensten en web conferencing faciliteiten, wat ook blijkt uit de 20% stijging van het gebruik in deze sector.

Deze ontwikkeling zorgt voor leegstaande vergaderruimtes, waarvoor bedrijven nieuwe toepassingen zullen moeten vinden. Powwownow heeft zijn medewerkers uitgedaagd om met nieuwe ideeën te komen en liet de beveiligingcamera’s in de vergaderruimtes aan staan:

http://www.youtube.com/watch?v=j-HTeiCfFh8
http://www.youtube.com/watch?v=5eDgcAAb-hU
http://www.youtube.com/watch?v=LNQvKMhB1l8

In de afgelopen jaren heeft Powwownow verschillende onderzoeken gedaan naar de werkgewoonten van medewerkers van kleine en middelgrote bedrijven. Zo bleek uit het Dirty Harry onderzoek dat een op de drie mannelijke medewerkers tijdens vergaderingen seksuele fantasieën had over collega’s!
 

    Share/Bookmark Share this page

    Meer Pers