Conference CallWeb Conferencing
NLD
 
 
Conference Calls

Maak kennis met Powwownow

Juni 2010, The Virtual Presenter

article_image
Ga naar artikel
Een paar jaar geleden had ik een gesprek met een vriend van mij die bij een groot conference call bedrijf werkt. In het geheim vertrouwde hij mij toe dat hij geen gebruik maakte van de web conferencing dienst van de betreffende onderneming. In plaats daarvan, zo gaf hij toe, gebruikte hij een kleine screensharing app ‘die de klus gewoon klaart'. Of kort samengevat: "Soms moet je gewoon snel je desktop delen".

Helemaal waar.

Ik had onlangs een kort maar fijn gesprek met Andrew Pearce, CEO van het Britse Powwownow (die ook een oplossing bieden voor gebruikers aan de andere kant van de Atlantische Oceaan). Net als bij vele verkopers van conferencing diensten ligt het zwaartepunt op conference calls en is web conferencing niet meer dan een handige add-on voor diegenen die behoefte hebben aan meer dan alleen audio-communicatie.

In de woorden van Andrew, "Gratis hoeft niet goedkoop te betekenen", en Powwownow is supereenvoudig om mee te beginnen. Powwownow is gebouwd op een ander platform (zij noemen het niet publiekelijk, dus ik zal het ook niet doen), maar dat doet op geen enkele manier afbreuk aan wat zij te bieden hebben.

Een paar dingen die mij bevallen:

Chat integratie en aanwezigheid
Voor diegenen die regelmatig samenwerken met hetzelfde team heeft Powwownow een business class chat/instant messaging functie waarmee je direct de beschikbaarheid van een teamlid ziet en met hem of haar meteen je desktop kunt delen. Hoewel zij niet de enige zijn die dit bieden, kan de target markt van kleine en middelgrote bedrijven dit wel eens een heel handige aanvulling vinden. En het feit dat de chat van Powwownow volledig geïntegreerd is met de belangrijkste instant messaging platforms verhoogt het potentieel ervan.

Eenvoud
Het voordeel van "niet veel functies' is 'snel en eenvoudig." Als je degene bent die iets wil presenteren moet je, zowel als PC als Mac-gebruiker, een kleine download installeren. En hoewel ik deze test niet heb gedaan vanuit het deelnemers perspectief, begrijp ik dat zij niets hoeven te installeren om aan een online meeting deel te nemen.

iPhone app met een leuke twist
Een cool opgelost "probleem" is dat mensen met iPhones een app kunnen downloaden waarmee je direct in een conference call kunt te springen, zonder dat je de toegangscodes en andere gegevens hoeft in te toetsen.

Andrew vertelde dat video ‘later in het jaar’ beschikbaar zal zijn en gezien hun doordachte IPhone app is het wellicht interessant om te zien wat er gebeurt nu de IPhone 4 uit is. In ieder geval, als je het nodig hebt om je desktop te delen en daar een recht toe recht aan oplossing voor zoekt is een kijkje nemen bij Powwownow zeer de moeite waard.

    Share/Bookmark Share this page

    Meer Pers