Conference CallWeb Conferencing
NLD
 
 
Conference Calls

Telewerken drukt de kosten

Augustus 2010, Bloomberg BusinessWeek

article_image
Ga naar artikel
Telewerken of 'teleforenzen' is voor veel kleine bedrijven een levensvatbare manier om hun bedrijfsuitgaven te verlagen. Bij een vergelijking van overheadkosten en potentiële kostenbesparingen enerzijds en de noodzaak om werknemers in één kantoor onder te brengen anderzijds, zou wel eens kunnen blijken dat het de moeite waard is om het telewerken uit te proberen of zelfs uw hele bedrijf te virtualiseren. Hier volgen een paar tips om u op pad te helpen:

1. Online vergaderen. U kunt uw reisonkosten verlagen zonder dat uw productiviteit of resultaten worden aangetast door gebruik te maken van webconferenties om vergaderingen te houden. DimDim of WebEx zijn opties voor kwalitatief goede conferenties en het delen van desktops.

2. Delen en samenwerken. Van grote zorg voor toekomstige telewerkers is de toegang tot alle kritieke werkdocumenten. Gelukkig zijn veel webgebaseerde diensten specifiek ontworpen voor het delen van documenten, werkstromen en online samenwerking. Twee gratis diensten die speciaal zijn opgezet voor kleine bedrijven zijn Sosius en Google Docs.

3. Conferentiegesprekken van hoge kwaliteit. Een conference call service van hoge kwaliteit is een must. Overweeg een service die extra voordelen biedt, zoals het gratis opnemen van gesprekken en het delen van desktops.

4. Professionele e-mail. Kleine bedrijven hebben behoefte aan een betrouwbare e-mailvoorziening, maar niet alle diensten bieden dezelfde mate van professionaliteit of beveiliging. Twee goede opties zijn Gmail van Google en Live Office.

5. Stel een telewerkbeleid op. Hoewel misschien niet iedereen in dezelfde kantoorruimte aanwezig is, is het van kritiek belang dat iedereen op dezelfde golflengte zit en de verwachtingen en vereisten duidelijk begrijpt. Een standaardbeleid helpt om ervoor te zorgen dat telewerken een waardevol alternatief is voor uw personeel en het succes van uw bedrijf.

Andrew Pearce
Hoofddirecteur
Powwownow
Londen

    Share/Bookmark Share this page

    Meer Pers